Prikaz 1–39 od 66 rezultatov

  • Ajda/Buckwheat

    V novi slovensko-angleški knjigi o ajdi so opisane lastnosti, pridelava in posebnosti te starodavne in tudi v Sloveniji spoštovane poljščine, njene priljubljenosti in uporabnosti

    ...
    16.00
  • Alkalizirajte ali umrite

    Naslov vsekakor zveni zelo dramatično. Vendar ni. Prav biokemijski procesi so osnova za vsa spoznanja, ki sem jih pridobil iz različnih načinov zdravljenja bolezni in ki resnično pona...

    16.90
  • Bazi profiliranje

    BaZi profiliranje je starodavna Kitajska metafizična znanost, ki se ukvarja s proučevanjem in analizo usode. Analizira človekovo življenjsko pot na osnovi izdelane BaZi karte (karte u...

    29.00
  • Botanični vrt Univerze v LJ

    Botanični vrtovi so ponavadi zelene oaze sredi mestnega vrveža. Tudi v našem glavnem mestu ima, na ne prav velikem predelu med Grubarjevim kanalom in železniško progo, že od leta 18...

    25.00
  • Čarobni svet buč

    Avtorici imata radi buče. Rut Podgornik Reš jih je posadila preko 70 sort in spremljala, kako rastejo, kako doseči najboljši pridelek. Skupaj z Matejo Reš predstavljata tudi recepte ...

    20.00
  • Čarobni zeliščni vrt

    Za oblikovanje lastnega zeliščnega vrta imamo celo vrsto možnosti, od lončka, korit, gredice, njive pa vse do travnika. Knjiga Čarobni zeliščni vrt bo pravi in nepogrešljivi vodni...

    19.00
  • Čaša sladkega

    Pred nami je že četrta knjiga avtorice Alenke Kodele v kateri je zbranih 120 zanimivih sladkih idej, še posebej primernih za poletni čas. Kot nam pove že sam naslov knjige, je večin...

    12.50
  • Darila iz domače kuhinje

    Vedno, kadar komu kaj podarite, hkrati obdarujete sebe. Z veseljem, ugodjem, občutkom, da ste nekoga razveselili. V bistvu je vseeno, ali podarite doma narejene piškote, slastno marmela...

    12.50
  • Sale

    Dobra zdrava hrana

    Knjiga nas bo vodila po poti kako iz dobrega živila narediti zdrav in uravnotežen obrok za celo družino. Človek potrebuje hrano za izgradnjo telesa in za ohranitev življenja.

    19.50 18.00
  • Eko darila, naravna mila

    Vonj po vrtnici vedno ostane tudi na roki, ki jo podarja, pravi misel. In res je – ko obdarujemo, razveselimo sebe in drugega. Zadnji del knjige je namenjen dobremu počutju v zavetju t...

    12.50
  • Eko nasveti

    Knjiga Eko nasveti za vsak dom je zbirka uporabnih nasvetov, ki nam bodo pomagali do bolj zdravega in varčnejšega življenja. Knjiga nas bo naučila, da lahko z ekološkim načinom živ...

    24.95
  • Sale

    Gradnja z lesom

    Z knjigo nas želi dr.Kitek Kuzmanova izzvati z gradnjo z lesom, ki za Slovenijo predstavlja pravo priložnost.

    49.00 20.00
  • Gradnja z narav. materiali

    Miro Žitko je postal znan, ko je s smešno nizkim finančnim vložkom (a s polno mero znanja in dela) postavil čudovito naravno hišo. Zdaj so njegove izkušnje in njegovo znanje na vol...

    25.00
  • Hipokrat je bil kuhar

    Knjiga urednika,publicista in predavatelja Ivana Sočeta, obravnava skoraj vse, kar vpliva na naše počutje, zdravje, razumevanje in dojemanje samega sebe ter celega sveta.

    29.80
  • Izdelajmo jogurt, maslo, sir

    Izdelava mlečnih izdelkov je vedno bolj priljubljena za domačo rabo in kot dopolnilna dejavnost na kmetijah. V knjigi spoznamo lastnosti mleka, higienske zahteve, napotke za ureditev ml...

    17.00
  • Jagodičje, gojenje

    K vzponu pridelave in porabe jagodičja (jagode, maline, robide, ribezi, kosmulje, borovnice, brusnice, bezeg, aronija, dren …) so veliko prispevala nova spoznanja o pomenu teh sadnih v...

    16.50
  • Juhe za vse okuse

    V tej knjigi nas avtorica popelje v čudoviti svet juh. Predstavljenih je več kot 130 slastnih juh za vsak okus in za vsako priložnost. Juha lahko predstavlja lahek obrok, lahko jo ponu...

    16.00
  • Kava

    Zgodba o kavi (zgodovina, rastlina, vrste, praženje, zanimivosti, obredi pitja kave), topli napitki, hladni in ledeni napitki, uporaba kave pri kuhi. Navedeni so recepti za pripravo hlad...

    12.00
  • Kitajska študija

    Kitajska študija je knjižna uspešnica, ki jo je napisal Dr. Colin Campbell. Posebnost knjige je dejstvo, da je nemogoče zaznati vpliv predhodno objavljenih člankov ali opravljenih ra...

    28.90
  • Ko zadiši po Istrski kuhinji

    Alberto Pucer ni kuhar, pač pa zgodovinar in pravi »Šavrin« – Istrijan. Njegova prva knjiga Istrska kuhinja je izšla pred desetimi leti in doživela kar dva ponatisa. Avtor je v le...

    27.00
  • Krašenje tort in piškotov

    Pogosto ne poznamo dovolj vseh možnosti okraševanja. Nova knjiga prinaša prav to. Poleg uvodoma predstavljenih različnih preizkušenih receptov za biskvitno testo za torte in rulade t...

    12.50
  • Kronično bolni so biznis

    Knjigo je napisal Boštjan Jakše, ki je profesor športne vzgoje in kondicijski trener ter svetovalec za športno prehrano, ki v vrhunskem športu deluje več kot 15 let.

    Avtor v ...

    14.90
  • Sale

    Les v sodobni slovenski arhitekturi

    Knjiga je namenjena vsem, ki jih zanima lesena gradnja – arhitektom, gradbenikom in lesarjem ter drugi strokovni javnosti, ki je tako ali drugače povezana z industrijo in slovenski...

    37.00 15.00
  • Les v sodobni slovenski arhitekturi 2

    Knjiga je namenjena vsem, ki jih zanima lesena gradnja – arhitektom, gradbenikom in lesarjem ter drugi strokovni javnosti, ki je tako ali drugače povezana z industrijo in slovenski...

    32.55
  • Sale

    Lesene konstrukcije v stanovanjski in javni gradnji

    V monografiji so izpostavljene prednosti sodobne napredne lesene gradnje s poudarkom na energetski učinkovitosti

    37.00 10.00
  • Marmelade, želeji in sadje

    Še vedno obstajajo stvari, ki jih ni mogoče kupiti – enostavno jih moraš narediti sam. Doma narejene marmelade predstavljajo višek vsakega zajtrka. V knjigi, ki je pred vami, vam po...

    16.00
  • Martinov praznik

    V knjigi je predstavljen pomen in razvoj tega praznovanja v Sloveniji in Evropi ter sodobna martinovanja, ki ponekod preraščajo v prava ljudska rajanja.

    17.00
  • McDougallov načrt

    Knjižna uspešnica, ki jo je napisal zdravnik John A. McDougall skupaj z Mary McDougall je nastala zaradi spoznanja omenjenega zdravnika, da z izvajanjem zdravniške prakse in predpisova...

    24.80
  • Meso s tradicijo in okusom

    Za pestro zdravo prehrano in gastronomske užitke je meso nepogrešljivo. Prehranjevalne navade se v sodobnem svetu menjajo. Čeprav mnogi pripravljajo manjše porcije mesnih jedi in manj...

    21.00
  • Moj ekovrt

    Priznana avtorica nas tokrat na enem mestu poduči o eko – naravni pridelavi. Spoznamo osnovne principe, kako naj sploh začnemo, kako gnojiti, kako pripravimo tla – osnovo, kako se b...

    20.00
  • Nabirajmo užitne gobe

    Pahljača naj bo vedno z vami, ko vas pot zanese v gozd, tudi če nimate namena nabirati gob. S pomočjo opisa, skice in barvne fotografije boste lažje prepoznali gobo in se odločili, ...

    13.00
  • Nabiramo Zdravilne rastline 2

    Priročnik je namenjen določevanju zdravilnih zelišč na terenu, obenem pa nam ponudi osnove in važnejše informacije pri nabiranju ter uporabi zdravilnih delov rastlin.

    13.00
  • Sale

    Narava zdravi s hrano 2

    Recepti v knjigi Narava zdravi s hrano 2 so namenjeni vsem, ki želijo uporabljali predvsem domača živila in uživali znane okuse.

    24.00 22.32
  • Nekaj divjega v drugo

    Dario Cortese je v knjigi Nekaj Divjega v drugo razširil in nadgradil knjigo nekaj divjega, ki je izšla leta 2011.

    25.00
  • Obožujem sir

    Irena Orešnik in njena sodelavca Mojca Polak, Matevž Visočnik resnično obožujejo sir, zato so knjigo namenili vsem, ki ga že imajo radi in in tistim, ki sir doma in po svetu šele s...

    12.00
  • Okrasni vrt

    Prvi del knjige je namenjen predstavitvi rastlin, ki sestavljajo okrasni vrt, trati ter kompostu in kompostiranju. V drugem delu pa so na preprost način in razumljivo opisana vsa opravil...

    12.50
  • OLJA za prehrano, zdravje in nego telesa

    V knjigi je podrobneje  opisanih in predstavljenih kar 28 olj, in sicer: sončnično, oljčno, bučno, koruzno, ričkovo, sezamovo, sojino, laneno, kokosovo, palmovo, konopljino, orehovo...

    20.00
  • Oljka – živilo, zdravilo, lepotilo

    Skupina slovenskih avtorjev je pripravila bogato knjigo o oljki, oljčnem olju in plodovih namenjeno širokemu krogu bralcev. Skrbno so predstavili lastnosti in sestavo oljčnega olja, op...

    25.00
  • Palačinke in omlete

    Palačinke in omlete veljajo za eno bolj priljubljenih jedi pri vseh generacijah. Pripravljamo jih lahko na nešteto načinov.

    15.00