Prikaz vseh 37 rezultatov

  • Ajda/Buckwheat

    V novi slovensko-angleški knjigi o ajdi so opisane lastnosti, pridelava in posebnosti te starodavne in tudi v Sloveniji spoštovane poljščine, njene priljubljenosti in uporabnosti

    ...
    16.00
  • Alkalizirajte ali umrite

    Naslov vsekakor zveni zelo dramatično. Vendar ni. Prav biokemijski procesi so osnova za vsa spoznanja, ki sem jih pridobil iz različnih načinov zdravljenja bolezni in ki resnično pona...

    16.90
  • Bazi profiliranje

    BaZi profiliranje je starodavna Kitajska metafizična znanost, ki se ukvarja s proučevanjem in analizo usode. Analizira človekovo življenjsko pot na osnovi izdelane BaZi karte (karte u...

    29.00
  • Čarobni zeliščni vrt

    Za oblikovanje lastnega zeliščnega vrta imamo celo vrsto možnosti, od lončka, korit, gredice, njive pa vse do travnika. Knjiga Čarobni zeliščni vrt bo pravi in nepogrešljivi vodni...

    19.00
  • Sale

    Dobra zdrava hrana

    Knjiga nas bo vodila po poti kako iz dobrega živila narediti zdrav in uravnotežen obrok za celo družino. Človek potrebuje hrano za izgradnjo telesa in za ohranitev življenja.

    19.50 18.00
  • Eko darila, naravna mila

    Vonj po vrtnici vedno ostane tudi na roki, ki jo podarja, pravi misel. In res je – ko obdarujemo, razveselimo sebe in drugega. Zadnji del knjige je namenjen dobremu počutju v zavetju t...

    12.50
  • Eko nasveti

    Knjiga Eko nasveti za vsak dom je zbirka uporabnih nasvetov, ki nam bodo pomagali do bolj zdravega in varčnejšega življenja. Knjiga nas bo naučila, da lahko z ekološkim načinom živ...

    24.95
  • Gradnja z narav. materiali

    Miro Žitko je postal znan, ko je s smešno nizkim finančnim vložkom (a s polno mero znanja in dela) postavil čudovito naravno hišo. Zdaj so njegove izkušnje in njegovo znanje na vol...

    25.00
  • Hipokrat je bil kuhar

    Knjiga urednika,publicista in predavatelja Ivana Sočeta, obravnava skoraj vse, kar vpliva na naše počutje, zdravje, razumevanje in dojemanje samega sebe ter celega sveta.

    29.80
  • Izdelajmo jogurt, maslo, sir

    Izdelava mlečnih izdelkov je vedno bolj priljubljena za domačo rabo in kot dopolnilna dejavnost na kmetijah. V knjigi spoznamo lastnosti mleka, higienske zahteve, napotke za ureditev ml...

    17.00
  • Jagodičje, gojenje

    K vzponu pridelave in porabe jagodičja (jagode, maline, robide, ribezi, kosmulje, borovnice, brusnice, bezeg, aronija, dren …) so veliko prispevala nova spoznanja o pomenu teh sadnih v...

    16.50
  • Juhe za vse okuse

    V tej knjigi nas avtorica popelje v čudoviti svet juh. Predstavljenih je več kot 130 slastnih juh za vsak okus in za vsako priložnost. Juha lahko predstavlja lahek obrok, lahko jo ponu...

    16.00
  • Kitajska študija

    Kitajska študija je knjižna uspešnica, ki jo je napisal Dr. Colin Campbell. Posebnost knjige je dejstvo, da je nemogoče zaznati vpliv predhodno objavljenih člankov ali opravljenih ra...

    28.90
  • Marmelade, želeji in sadje

    Še vedno obstajajo stvari, ki jih ni mogoče kupiti – enostavno jih moraš narediti sam. Doma narejene marmelade predstavljajo višek vsakega zajtrka. V knjigi, ki je pred vami, vam po...

    16.00
  • McDougallov načrt

    Knjižna uspešnica, ki jo je napisal zdravnik John A. McDougall skupaj z Mary McDougall je nastala zaradi spoznanja omenjenega zdravnika, da z izvajanjem zdravniške prakse in predpisova...

    24.80
  • Meso s tradicijo in okusom

    Za pestro zdravo prehrano in gastronomske užitke je meso nepogrešljivo. Prehranjevalne navade se v sodobnem svetu menjajo. Čeprav mnogi pripravljajo manjše porcije mesnih jedi in manj...

    21.00
  • Moj ekovrt

    Priznana avtorica nas tokrat na enem mestu poduči o eko – naravni pridelavi. Spoznamo osnovne principe, kako naj sploh začnemo, kako gnojiti, kako pripravimo tla – osnovo, kako se b...

    20.00
  • Nekaj divjega v drugo

    Dario Cortese je v knjigi Nekaj Divjega v drugo razširil in nadgradil knjigo nekaj divjega, ki je izšla leta 2011.

    25.00
  • OLJA za prehrano, zdravje in nego telesa

    V knjigi je podrobneje  opisanih in predstavljenih kar 28 olj, in sicer: sončnično, oljčno, bučno, koruzno, ričkovo, sezamovo, sojino, laneno, kokosovo, palmovo, konopljino, orehovo...

    20.00
  • Oljka – živilo, zdravilo, lepotilo

    Skupina slovenskih avtorjev je pripravila bogato knjigo o oljki, oljčnem olju in plodovih namenjeno širokemu krogu bralcev. Skrbno so predstavili lastnosti in sestavo oljčnega olja, op...

    25.00
  • Permakulturni vrt

    Vrtnarjenje z glavo za zdravo zabavo ponuja rešitev: namenjena je vsem tistim, ki bi radi pridelali domačo hrano, o vrtnarjenju ne vedo veliko, jim klasičen način pridelave ni všeč,...

    17.00
  • Sadje, moč naravne hrane

    Dario Cortese v knjigi predstavlja skoraj vse pomembnejše sadne vrste zmernega in tropskega podnebnega pasu, seveda ne brez prehranskih in zdravilnih lastnosti, sploh pa z nasveti za už...

    25.00
  • Semena tretje moči

    Žita in njih uporaba v hrani in pijačah nas nasiti in napolni z močjo in energijo. Knjiga opisuje uporabo semen na nekoliko drugačne, nam navadno manj poznane – a zato nič manj...

    24.00
  • Sale

    Sivka – lepo doživetje

    Pred nami je likovno bogata monografija o tej očarljivi rastlini na poljih, v vrtovih in hišah.

    16.50 15.00
  • Sredozemske in tropske rastline

    Pogosto se niti ne zavedamo, da je večji del naših sobnih rastlin doma iz tropskega podnebja, sredozemske pa v večini gojimo kot posodovke. Avtor knjige nas seznanja z njihovim izvorom...

    10.00
  • Suhe mesnine na Slovenskem

    Nepogrešljiv priročnik za ljubitelje in proizvajalce suhih mesnin, ki z vso svojo pestrostjo bogatijo našo regionalno gastronomsko kulturo.

    20.00
  • Suho sadje, zelenjava, zelišča

    Dario Cortese o tem kako nabrati in posušiti sadje, zelenjavo, zelišča in gobe. Obvezna knjiga za vse, ki radi pridelujejo in shranjujejo “svojo” zdravo hrano.

    13.00
  • Uživajmo solate

    Po uspešnici Marmelade, želeji in sadje v alkoholu nam avtorica Iva Dolenc v tej knjigi predstavlja solate kot idealno živilo, ki ga je pametno vključiti v čim več obrokov.

    16.00
  • Vegetarijanske jedi za vsak okus

    V tej knjigi boste našli recepte za: 25 domiselnih zajtrkov, 25 osvežilnih solat, 30 različnih juh, 15 zanimivih enolončnic, 40 glavnih in samostojnih jedi ter 25 slastnih sladic.

    ...
    12.50
  • Vodnik po vrtu

    Vodnik, ki vam bo vselej pri roki, lahko ga boste vzeli s seboj na vrt. Kot najkoristnejši kratki izpiski o vsem pomembnem: pripravi zemljišča, gnojenju, kolobarjenju, namakanju, varst...

    12.50
  • Vse v eno

    Dario Cortese odlično kuha in v knjigi vse v eno najdete nesramno dobre recepte za pripravo enolončnic iz vse Slovenije. Težko bi rekli, da gre v tem primeru za klasično kuharsko knji...

    19.00
  • Vsi pečemo kruh

    V knjigi je zbranih okoli 100 receptov kruhov za vsako priložnost. Poleg klasične peke kruha v pečici, predstavlja tudi peko v kruhomatu., ki pa ga po želji lahko uporabite tudi samo ...

    12.50
  • Za vsak vrt

    Nova knjiga za lep, naravi prijazen vrt vseh velikosti (lahko le vrtiček ob hiši). Kompost je srce in duša naravnega vrta. S pravilnim kroženjem snovi lahko iz odpadkov pridelamo hran...

    16.00
  • Zdravi z naravo

    Avtorica Anita Di Grazia je pri pisanju te knjige obiskala precej domačij – po vsej sloveniji. Knjiga razkriva neverjetnih 386 receptov ljudskih modrosti.

    25.00
  • Zdravilne gobe knjiga

    Človeka zdravilne gobe spremljajo že tisočletja, saj jih je uporabljal v ljudskem zdravilstvu in za prehrano. Danes pa zdravilne gobe vedno bolj posegajo na področje medicine .

    7.99
  • Zelišča z gore

    Avtorica knjige Mirjam Grilc se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt. Vsebina knjige je zasnovana kot n...

    26.00
  • Zeliščna kuharija

    Zdravo kuhinjo lahko popestrimo z domiselno uporabo zelišč in začimb. Jedi dobijo povsem novo vrednost in bogat, zanimiv okus. Večinoma so lahko prebavljive, hitro pripravljene, pocen...

    12.50