Test za puščanje mikrovalovne pečice

Test je varen, enostaven za uporabo in laboratorijsko testiran za natančnost zato ga lahko izvedete sami. Takoj nudi zanesljive rezultate, saj zazna nevarno uhajanje mikrovalovnih valov iz pečice.

12.99

Test za preverjanje puščanja mikrovalovne pečice  PRO-LAB

Test je varen, enostaven za uporabo in laboratorijsko testiran za natančnost zato ga lahko izvedete sami. Takoj nudi zanesljive rezultate, saj zazna nevarno uhajanje mikrovalovnih valov iz pečice.

Kaj je mikrovalovno sevanje?

Mikrovalovno sevanje je posebna vrsta energije, ki povzroča, da se molekule vode v hrani pričnejo izjemno hitro gibati in vibrirati. To hitro gibanje povzroča vročino, ki ogreje oziroma skuha hrano. Prav tako pa lahko to sevanje prodre skozi živo tkivo in je zato izpostavljenost mikrovalovnemu sevanju nevarno za vaše zdravje. Ker je to sevanje nevidno in brez vonja, ga je izjemno težko zaznati. Ko prižgemo mikrovalovno pečico, se takoj pojavi mikrovalovno sevanje v njeni notranjosti. Ko jo izklopite, tudi sevanje ponovno preneha, vendar ste med delovanjem pečice vseeno lahko izpostavljeni škodljivemu sevanju, ki morda uhaja iz nje tudi v velikih količinah.

Kaj povzroča uhajanje mikrovalovnega sevanja iz pečice?

Če vrata pečice zapirate bolj sunkovito, če se na tečajih ali tesnilih vrat zadržujejo ostanki hrane, prahu, umazanije ali vode ter ko se ti deli pečice nekoliko obrabijo, vrata pečice ne tesnijo več 100%. Ko se to zgodi, pride do nevidnega, a močno škodljivega uhajanja mikrovalovnega sevanja iz pečice med njenim delovanjem.

Kako pogosto je mikrovalovno sevanje?

Neodvisna raziskava, ki jo je vodila skupina profesionalnih družb za servis mikrovalovnih pečic, je pokazala, da več kot 57% mikrovalovnih, starejših od dveh let, pušča sevanje, ki je 10% močnejše od varnostnih standardov (FDA). Pogosto je bilo potrebno le manjše popravilo ali nastavitev, da je pečica prenehala puščati.

Distributer za Slovenijo: Biopark Cosmetics, ZIN d.o.o, Gabrje pri Ilovi Gori 15, 1290 Grosuplje.

 

 

Zaenkrat še ni mnenj.

Be the first to review “Test za puščanje mikrovalovne pečice”