Oljka – živilo, zdravilo, lepotilo

Skupina slovenskih avtorjev je pripravila bogato knjigo o oljki, oljčnem olju in plodovih namenjeno širokemu krogu bralcev. Skrbno so predstavili lastnosti in sestavo oljčnega olja, opisali pomen kakovosti in kako jo prepoznati.

25.00

Oljka – živilo, zdravilo, lepotilo

Skupina slovenskih avtorjev je pripravila bogato knjigo o oljki, oljčnem olju in plodovih namenjeno širokemu krogu bralcev. Skrbno so predstavili lastnosti in sestavo oljčnega olja, opisali pomen kakovosti in kako jo prepoznati. Nadalje teče beseda o vedno bolj priljubljenih namiznih oljkah in kako si jih lahko pripravimo doma, seveda pa ne manjka zanimivih mediteranskih kulinaričnih dobrot z oljkami in oljčnim oljem. Gojitelji bodo v knjigi našli nepogrešljive napotke za gojenje oljke in njeno varstvo pred škodljivci ter nove ideje za predelavo oljčnih plodov.

Poglavja v knjigi:

Oljka kot živilo, zdravilo in lepotilo
Kakovost oljčnega olja
Namizne oljke
Mediteranska prehrana
Gojenje oljk
Varstvo oljk.

Avtor: Viljanka Vesel, Vasilij Valenčič, Matjaž Jančar, Darinka Čalija, Bojan Butinar in Milena Bučar-Miklavčič

Obseg: 144 strani

Format: 21 x 26 cm, trda vezava

Založba: Kmečki glas

Zaenkrat še ni mnenj.

Be the first to review “Oljka – živilo, zdravilo, lepotilo”