O pujsku, ki je zgradil hišico iz slame

“Torej, zgodba o moji hiški se začne na žitnem polju na koncu mesta. Tam se začne tudi zgodba o moki, iz katere so piškoti in kruh na mizi…..˝

14.99

Saj poznate tisto zgodbo o prašičkih, ki jim je volk odpihnil hišico, kajne? Sedaj  se je pujsek Zlatko znova opogumil in ponovno, na sodobnejši način zgradil hiško iz bal slame. In veste kaj? Krasna je. Pa tudi varna, saj se volk nikakor ni mogel prebiti do njega in njegovih bratcev. Poleg vsega je takšna gradnja tudi okolju prijazna ter skladna s sodobnimi načeli in smernicami okoljske politike.

Avtorica knjige Larisa Brojan, ki je leta 2014 končala študij arhitekture skozi zgodbico o Zlatku, ki je zgradil hišico iz slame, razkriva pozitivne vidike gradnje s slamo. Navezava na izvirno zgodbo o treh prašičkih je seveda neizbežna tema, z novo preobleko pa avtorica ozavešča predvsem najmlajše o smotrnosti rabe slame pri gradnji.

Področje gradnje s slamo je v zadnjih letih postalo zanimivo tako za ekološke navdušence, kot tudi za strokovne kroge. Tako ekologija, skrb za zeleno in trajnostni razvoj z zgodbo postanejo dojemljivi pojmi tudi v otroški domišljiji. Knjiga je starševski in pedagoški pripomoček za pogovore o tovrstnih temah, ki skozi zgodbo in slikovito ilustracijo kličejo k ustvarjanju.

Avtor: Larisa Brojan

Leto izdaje: 2018