Meso s tradicijo in okusom

Za pestro zdravo prehrano in gastronomske užitke je meso nepogrešljivo. Prehranjevalne navade se v sodobnem svetu menjajo. Čeprav mnogi pripravljajo manjše porcije mesnih jedi in manj pogosto, pa naj bodo te resnično odlične. Avtor nam v ta namen predaja več kot tridesetletne izkušnje izza štedilnika.

21.00

Meso, s tradicijo in okusom

Za pestro zdravo prehrano in gastronomske užitke je meso nepogrešljivo. Prehranjevalne navade se v sodobnem svetu menjajo. Čeprav mnogi pripravljajo manjše porcije mesnih jedi in manj pogosto, pa naj bodo te resnično odlične. Avtor nam v ta namen predaja več kot tridesetletne izkušnje izza štedilnika. Številni recepti za jedi iz govedine, teletine, svinjine in drobnice so predstavljeni tako, da spoznamo podrobnosti, ki so pomembne za res najboljšo jed. Na začetku je seveda osnova – izbor kakovostnega mesa in pravega kosa za določeno jed, nato mora biti ustrezno uležano in termično obdelano. Pri vsaki vrsti mesa je na začetku poglavja nazorna skica in fotografije kosov. Izvemo, kateri del živali predstavljajo in v kakšen namen jih je najbolje uporabiti. Ta del vsebine je v pomoč mesarju in kupcu v mesnici.

Avtor: Dušan Belšak

Obseg: 142 strani

Format: 21 x 26 cm, trda vezava

Založba: Kmečki glas

Zaenkrat še ni mnenj.

Be the first to review “Meso s tradicijo in okusom”