Konopljina semena 260g neoluščena

Konopljino seme je neoluščeno in je pakirano v posebno UV obstojno mironsko stekleno embalažo.

14.65

Konopljina semena neoluščena 260g shranjena v steklenici iz mironskega UV stekla

Konopljino seme je neoluščeno in je pakirano v posebno UV obstojno mironsko stekleno embalažo.

Mironska steklenica je izdelana iz posebnega temnega stekla z UV obstojnostjo, ki zagotavlja dolgotrajno shranjevanje živil. Posebno steklo je temno vijolične barve, znano tudi kot mironsko steklo, ki dolgotrajno ščiti živila pred škodljivimi sončnimi žarki oz. UV svetlobo in deluje kot naravni filter. Odbija namreč vidni spekter svetlobe, ki pospešuje razkroj snovi, v notranjost pa prepušča nevidni spekter sončne svetlobe, ki zavira rast bakterij, plesni in patogenov ter omogoča, da se ohrani molekularna struktura snovi.

Uporaba: 

Konopljinih semena, ki so lahko cela, zdrobljena, zmleta, stisnjena, suha ali pa kuhana lahko pripravimo različne jedi : iz moke lahko spečemo kruh in pecivo, kalčke uporabimo za solate in juhe, olje za solatne prelive in kuho, s hidrogeniranjem olja izdelamo margarino, razkosmičena semena dodamo k žitnim ali sadnim muslijem. Uporabimo pa lahko tudi pogače ali tropine, ki ostanejo pri stiskanju semenza sladoled ali sire.

Priporočena uporaba : samostojna uporaba 2-3 žlice na dan ali pa kot dodatek k jedem kot so musliji, ostale žitarice, oreščki, sadje, jogurti, smoothiji in omake.

Sestavine: 100% slovensko seme industrijske konoplje

Neto količina: 260g

Distributer za Slovenijo: Zadruga Konopko, Lindek 22, 3213 Frankolovo

Poreklo: Slovenija

 

Kolicina 1

250ml, 75ml