Kandida Domači Test

Večina žensk izkusi vsaj eno okužbo s kandido v svojem življenju. Kandida je kvasovka, ki se nahaja v prebavilih vsakega človeka, pri ženskah je prisotna tudi v nožnici. Test prikaže prisotnost kandide v vaginalni sluznici.

17.15

Test za ugotavljanje infekcije s kandido

Večina žensk izkusi vsaj eno okužbo s kandido v svojem življenju. Kandida je kvasovka, ki se nahaja v prebavilih vsakega človeka, pri ženskah pa je prisotna tudi v nožnici. Test prikaže prisotnost kandide v vaginalni sluznici.

Priporočljivo je, da izvedete test za kandido, če imate vsaj enega od naslednjih simptomov:
* Akutno srbenje v predelu spolovil
* Spremenjen in/ali povečan izcedek iz nožnice, draženje, preobčutljivost
* Izpuščaj na zunanjem spolovilu
* Pekoč občutek v spolovilih, ki se ojača med uriniranjem
Okužbo s kandido premagamo z uporabo izdelkov, ki delujejo proti kvasovkam (glivicam).

S pomočjo sterilne vatirane palčke si vzamete vaginalni bris. Palčko se nato vloži v raztopino v zgornjem okroglem delu kasete, ki vsebuje tekočo raztopino. Če imate okužbo, se bodo kvasovke kandide znašle v tej raztopini. Test aktivirate tako, da zgornji del kasete (pokrov) obrnete za četrtino obrata. Tako bo tekoča raztopina prišla v kontakt z membrano, na kateri so protitelesa, ki reagirajo na prisotnost kvasovk kandide.
V testnem okencu se bo pojavila bodisi ena črta na poziciji “C” (kontrolna črta), kar pomeni, da ni prisotna okužba s kandido ali pa dve črti na pozicijah “C” in “T”(kontrolna in testna črta), kar pomeni, da je prisotna okužba s kandido.

Test je namenjen samo za in vitro* diagnostično uporabo.
*v nadzorovanem okolju zunaj živega organizma

Distributer za Slovenijo: Biopark Cosmetics, ZIN d.o.o, Gabrje pri Ilovi Gori 15, 1290 Grosuplje.

 

 

Zaenkrat še ni mnenj.

Be the first to review “Kandida Domači Test”