Akcija!

Kanadski bio konopljin protein

Kanadski BIO Konopljin protein – (imenujemo ga tudi konopljin proteinski prah ali proteinski prah konoplje) je pridelan z mletjem semen oziroma “semenske torte” konoplje po tem, ko je bilo iz njih že istisnjeno konopljino olje. Vsebuje bogato mešanico vseh ostalih sestavin, ki jih sicer najdemo v konopljinem semenu, predvsem beljakovine in koristne esencialne maščobne kisline.

14.90 10.90

BIO Konopljin protein – 300 g

Kanadski BIO Konopljin protein – (imenujemo ga tudi konopljin proteinski prah ali proteinski prah konoplje) je pridelan z mletjem semen oziroma “semenske torte” konoplje po tem, ko je bilo iz njih že istisnjeno konopljino olje.

Posebnost našega konopljinega proteina je dejstvo, da se pri pridelavi uporabljajo izključno semena vrst konoplje, ki dosegajo najvišje vsebnosti esencialnih maščobnih kislin, drugo pomembno dejstvo pa je, da jamčimo poreklo semen – 100 % Kanada!

Omega 3 in Omega 6 so v biokemičnem optimalnem razmerju 3:1.

Komu je konopljin protein namenjen?

Zmotno je mišljenje, da je konopljin protein namenjen samo ekstremnim športnikom, čeprav ga tudi ti z veseljem uporabljajo. Da, konopljin protein je odličen za športnike oziroma ljudi s povečano telesno aktivnostjo, ampak večina zadovoljnih uporabnikov sodi v kategorijo splošne populacije, ki se zaveda pomena zdravega načina življenja. Če boste, recimo, konopljin protein dodali v vaš jutranji smoothie, boste dobili obilo energije, obenem pa boste v telo vnesli pomembne esencialne maščobne kisline.

Esencialne maščobne kisline v konoplji

Zanimivo je dejstvo, da so esencialne maščobne kisline za delovanje človeškega organizma pomembnejše od večine vitaminov! Drugo zanimivo dejstvo je, da jih lahko v telo vnesemo samo s pravilno prehrano – telo jih ne more proizvajati samo. In, tretje zanimivo dejstvo – v sodobni prehrani jih primanjkuje. Sedaj verjetno že razumete, zakaj je hrana iz konoplje tako zelo zdrava.

Z dodajanjem konopljinega proteina v prehrano, boste v telo vnesli esencialne maščobne kisline, poleg njih pa številne vitamine, minerale in vlaknine.

Zakaj je pomembno poreklo izdelka?

Naš konopljin protein je pridelan v Kanadi iz semen izbranih vrst konoplje. Jamčimo poreklo semen in si prizadevamo, da izdelek (vključno s poreklom sestavin) dobro poznate.

Konopljino olje, konopljina semena in konopljin protein – v čem se razlikujejo?

Konopljino seme je osnova vse hrane iz konoplje. Samo seme se prodaja v dveh oblikah, cela konopljina semena ali luščena konopljina semena. Konopljino seme je tudi najbolj vsestransko, saj v njem najdemo vse koristne sestavine. In sicer: Približno 44 % teže semena predstavljajo zdrava olja, ki so bogata (neverjetnih 80 %) z esencialnimi maščobnimi kislinami. Proteini so s 33 % teže druga najpomembnejša komponenta, ostalo se vlaknine, vlaga in pepel.

Ko konopljina semena stisnejo iz njih dobijo konopljino olje, iz “semenske torte” ki ostane v stiskalnici pa se s postopkom finega mletja pridela konopljin protein.

Zakaj je kanadski konopljin protein boljši od ostalih?

Pridelan je iz izbranih vrst konoplje, ki dosegajo višje vrednosti esencialnih maščobnih kislin
Poreklo semen: 100 % Kanada (kontrolirana ekološka pridelava)
Pridelan v Kanadi. Konopljin protein proizvajalca Hemp Oil Canada, ki sodi v sam svetovni vrh

Bio certificiran.

Povprečna prehrambena vrednost konopljinega proteina (100 g)

Energijska vrednost : 400 kcal | 1650 KJ
Beljakovine : 50 g
Ogljikovi hidrati : 23 g
Maščobe : 11 g
– od tega polinenasičene : 9 g
– od tega mononenasičene : 1 g
– od tega nasičene : 1 g
Sladkor : 4 g
Vlaknine : 18 g
Pepeli : 6-8 g

Uporaba konopljinega proteina

Eden od razlogov, zakaj je konopljin protein postal tako zelo popularen, je v tem, da je njegova uporaba zelo enostavna. Dodajamo ga lahko v najrazličnejše jedi – primešamo v jogurt, smoothie, shake ali sok, uporabimo pri peki (v kombinaciji z drugimi mokami), dodamo k žitaricam,…

Koliko konopljinega proteina naj zaužijem?

Priporočamo 2 jedilni žlici na dan in redno vsakodnevno uživanje.

Proizvajalec: 810 d.o.o, Valvasorjeva ulica 40, 2000 Maribor

Poreklo: Kanada

Neto količina: 300 g

Zaenkrat še ni mnenj.

Be the first to review “Kanadski bio konopljin protein”