Jagodičje, gojenje

K vzponu pridelave in porabe jagodičja (jagode, maline, robide, ribezi, kosmulje, borovnice, brusnice, bezeg, aronija, dren …) so veliko prispevala nova spoznanja o pomenu teh sadnih vrst za človeško zdravje. Prednosti so v bogati prehranski vrednosti, dobrem okusu, prijetnem videzu, v možnosti ekonomičnosti pridelave teh sadnih vrst na manjših površinah tudi v domačih vrtovih. V priročniku so različni napotki.

16.50

Jagodičje, gojenje in uporaba

K vzponu pridelave in porabe jagodičja (jagode, maline, robide, ribezi, kosmulje, borovnice, brusnice, bezeg, aronija, dren …) so veliko prispevala nova spoznanja o pomenu teh sadnih vrst za človeško zdravje. Prednosti so v bogati prehranski vrednosti, dobrem okusu, prijetnem videzu, v možnosti ekonomičnosti pridelave teh sadnih vrst na manjših površinah tudi v domačih vrtovih. V priročniku so napotki kako izbrati pravo sorto, pripraviti rastišče in tla, kakšna je prava oskrba sadik preko leta in varstvo pred škodljivci in boleznimi. V dopolnjeni izdaji je avtorica dodala še manj znane vrste jagodičja, ki postajajo vse bolj popularne.

Avtor: Darinka Koron

Obseg: 124 strani

Format: 20 x 23 cm, broširano

Založba: Kmečki glas

Zaenkrat še ni mnenj.

Be the first to review “Jagodičje, gojenje”