Hidrolat Bergamotke

Pridobljen s parno destilacijo sveže lupine sadeža bergamotke. Ima svež, sadni, sladko-kisel vonj po citrusih. Pogosto se uporablja kot tonik za obraz. Je odličen tudi kot dezodorant in za osveževanje prostorov.

6.60

Hidrolat Bergamotke (Citrus Bergamia) -100 ml

Pridobljen s parno destilacijo sveže lupine sadeža bergamotke. Ima svež, sadni, sladko-kisel vonj po citrusih. Pogosto se uporablja kot tonik za obraz. Je odličen tudi kot dezodorant in za osveževanje prostorov.

Hidrolat Bergamotke – sestavine: Aqua, Citrus Bergamia.

Lahko jih dodate kopelim, jih uporabite za pripravo naravnih kozmetičnih izdelkov (še posebej svežih mask iz bele ali zelene gline) namesto običajne vode, jih imate kot dezodorant, osvežilno pršilo oziroma tonik za obraz, za hlajenje kože, za aromo v savni, jih dodate zadnji vodi za izpiranje las, jih nosite kot parfum ali jih uporabite ob masaži z olji. So tudi odlično pršilo za perilo pred likanjem ali kot osvežilec prostorov in idealni za vse, ki se šele začenjajo ukvarjati z aromaterapijo, saj so bolj blagi od eteričnih olj.

Uporaba:

Čiščenje obraza: Navlažite kos vate s hidrolatom in s krožnimi gibi očistite kožo obraza, po potrebi ponovite.

Tonik/pršilo za obraz: Razpršite na očiščeno kožo obraza pred nanosom vlažilne kreme. Pazite, da ne zaide v oči. Ponovite večkrat na dan po potrebi za osvežitev.

Maska za obraz: Zamešajte z belo ali zeleno glino in nanesite na očiščen obraz. Pustite delovati 10 – 15 minut, sperite z vodo, navlažite kožo s hidrolatom in nanesite vlažilno kremo ali rastlinsko olje.

Kopel: Vlijte nekaj hidrolata v kad, napolnjeno z vodo, in se prepustite blagodejnemu delovanju.

Nega las: Razpršite na sveže umite lase in vmasirajte v lasišče. Izpiranje ni potrebno.

Dišava za telo/ dezodorant: Razpršite na kožo iz oddaljenosti 15 cm, še posebej na mestih, kjer se potite.

Dišava za prostor: Razpršite v zrak ali po posteljnini, oblazinjenemu pohištvu, perilu pred likanjem,…

Shranjevanje: Svetujemo, da hidrolate hranite na temnem, hladnem mestu, po odprtju pa v hladilniku, da zavrete rast bakterij, ki se sčasoma lahko pojavijo, kar je naraven proces. Po odprtju porabite v roku 6 mesecev. Naši hidrolati so 100% čisti in brez vseh konzervansov, alkohola ali emulgatorjev. Pred uporabo pretresite!

Proizvajalec: Biopark Cosmetics, ZIN d.o.o, Gabrje pri Ilovi Gori 15, 1290 Grosuplje.

Poreklo: Indija

Pakiranje: 100 ml

Zaenkrat še ni mnenj.

Be the first to review “Hidrolat Bergamotke”