Prikaži košarico Izdelek “Bio klorela v tabletah” je dodan v košarico.

Havajska spirulina 250 tablet

Havajska pirulina v tabletah je popularno prehransko dopolnilo, ki je bogato z beljakovinami, poleg tega pa v njej najdemo celo vrsto zdravju koristnih snovi.Havajska spirulina je modrozelena mikroalga, ki je lahko prebavljiva in vsebuje širok spekter zelo pomembnih hranljivih snovi.

21.65

Havajska pirulina v tabletah je popularno prehransko dopolnilo, ki je bogato z beljakovinami, poleg tega pa v njej najdemo celo vrsto zdravju koristnih snovi.Havajska spirulina je modrozelena mikroalga, ki je lahko prebavljiva.

Kaj je Spirulina?

Spirulina sodi med najpopularnejša prehranska dopolnila na svetu – uživa jo ogromno ljudi, primerna pa je tudi za hrano živali.

Na trgu jo najdemo v različnih oblikah, najpogosteje pa kot tablete ali Spirulino v prahu.

Sestavine (ena tableta ) : .
500 mg Spirulina platensis, iz kontrolirane ekološke pridelave.

Hranilna vrednost za 4 g (10 tablet)
Energijska vrednost:    19,1 kcal/ 79,95 kJ
Beljakovine:                 3,05 g
Ogljikovi hidrati:           0,77g
Maščobe:                    0,35 g
4 g odgovarja:             1PDK*
*=priporočena dnevna količina

Zakaj je potrebno izbrati kakovostno Spirulino?

Priporočamo, da ste previdni, ko izbirate Spirulino, ki jo boste uživali. V poplavi ponudnikov je pomembno vedeti, da se izdelki po svoji kakovosti zelo razlikujejo in ko govorimo o Spirulini, je težava v tem, da v precej primerih govorimo tudi o zdravju potencialno nevarnih izdelkih.

Spirulina, oziroma cianobakterije, so sposobne tvoriti toksine in zelo pomembno je koliko truda in znanja je bilo vloženo v vzgajanje Spiruline. Da, Spirulina vsebuje zdravju izredno koristne snovi – a le, če je pripravljena, kot je treba.

Spirulina skozi zgodovino

Do 16. stoletja je Spirulina predstavljala vir hrane Aztekom in Mezoameričanom. Pridobivali so jo v jezeru Texcoco in bližnjih vodnih zajetjih in imenovali Techuitlatl. V šestdesetih letih prejšnjega stoletja so jo odkrili francoski raziskovalci. Ni pa bilo dokazov ali zapisov, da bi jo po 16. stoletju kot vsakodnevno hrano uporabljali Azteki, kar je verjetno posledica sušenja jezera.

Privo proizvodnjo Spiruline, podobno tej, kot jo poznamo danes, je začelo podjetje Sosa Texcoco v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja, odtlej pa spirulino (največkrat v umetnem okolju) gojijo po vsem svetu.

Uporaba

Kot prehransko dopolnilo lahko dnevno zaužijemo do 10 tablet, pri čemer pazimo, da poleg zaužijemo tudi zadostno količino vode.

Shranjevanje

Spirulino v tabletah shranjujemo v suhem in temnem prostoru, izven dosega otrok.

Distributer za Slovenijo: BTI KI TRENING, RAZVOJ POTENCIALOV, D.O.O. Novi Svet 6, 4220 Skofja Loka

Poreklo: Nizozemska

Pakirano:  250 tablet

Neto količina: 125g

Opozorilo: Ne prekoračite priporočene dnevne količine. Prehransko dopolnilo v nobenem smislu ne more nadomestiti uravnotežene in raznolike prehrane. Hranite izven dosega otrok. Rok uporabe in številka serije sta odtisnjena na embalaži.

kolicina 4

300 tablet, 800 tablet, 2500 tablet

Zaenkrat še ni mnenj.

Be the first to review “Havajska spirulina 250 tablet”