Goji jagode

Goji jagode izvirajo iz Kitajske, kjer jih prvič omenjajo pred več kot 2.000 leti, v zadnjem času pa so postale izredno popularne povsod po svetu, saj veljajo za enega najbolj zdravih sadežev nasploh – ko govorimo o vsebnosti vitaminov in ostalih koristnih sestavin.

From: 10.77

Počisti

Goji jagode izvirajo iz Kitajske, kjer jih prvič omenjajo pred več kot 2.000 leti, v zadnjem času pa so postale izredno popularne povsod po svetu.

Slovensko ime za Goji jagode je navadna kustovnica, latinsko ime je Lycium barbarum ali Lycium Chinense, med najpogostejšimi angleškimi imeni pa so Goji berry, Wolfberry ali preprosto Goji.

Kot omenjeno, Goji jagode so najprej našli na Kitajskem, konkretneje v pokrajini Ninxia na severu Kitajske, od koder tudi danes izvira velika večina Goji jagod. na kitajskem jih letno pridelajo preko 100.000 ton. Goji najdemo tudi drugje po svetu, tudi v Evropi, a v teh primerih govorimo o manjših nasadih. Goji jagode rastejo na grmu, ki zraste do 3 metre visoko, plodovi (jagode) pa redko zrastejo večji od 2 cm.

Kako uživati Goji Jagode:

Naše Goji Jagode so naravno sušene in zato posebej sočne in okusne. Dobra stran Goji Jagod je ta, da jih lahko zaužijemo na zelo različne načine. Teknile vam bodo kot samostojen obrok (v tem primeru je priporočljiva količina približno 70 jagod), lahko pa jih uporabite za popestritev smoothie-jev, žitaric, dodate v jogurtove napitke ali sadne solate.

Hranilna in energijska vrednost na 100 g:

Kalorična vrednost: 362,20 kcal

Beljakovine: 12,10 g

Ogljikovi hidrati: 57,82 g

Maščobe: 7,14 g

Distributer za Slovenijo: BTI KI TRENING, RAZVOJ POTENCIALOV, D.O.O. Novi Svet 6, 4220 Škofja Loka

Poreklo: Kitajska / Nizozemska

Neto količina: 250 g, 500 g, 1000 g

 

 

 

Kolicina 2

250g, 500g, 1000g

Zaenkrat še ni mnenj.

Be the first to review “Goji jagode”