Akcija!

Eterično olje Sandalovine – 5 ml

17.90 15.90

Sandalovina je zimzeleno drevo, ki raste kot parazit – svoje korenine zarije v druga drevesa in zraste do 9 metrov visoko. Ima rjavo sivo deblo in številne tanke veje, usnjate liste in rožnato vijolične cvetove. Traja do 60 ali celo 80 let, da je drevo povsem dozorelo in takrat je najboljše za pridelavo olja. Sandalovino še posebej častijo v hinduizmu, kjer velja za sveto drevo in se uporablja pri svečanostih, rojstvih, porokah,… Že pred 4000 leti so ga poznali v Indiji, Egiptu, Grčiji in Rimu. Mnogi templji so bili zgrajeni prav iz sandalovine. Sedaj se uporablja le za destilacijo olja, drevesu pa med sekanjem vej pustijo 30 let, da si opomore.

Eterično olje sandalovine – sestavine: Santalum Album

Olja, s katerimi ga lahko mešamo: številna olja, kot so nageljnove žbice, sivka, pelargonija, pačuli, jasmin, benzoin, bergamotka, muškatna kadulja, koriander, cipresa, koromač, bosvelija, mira, palmarosa, črni poper, poprova meta.

Uporaba eteričnega olja sandalovine: Pridobljeno s parno destilacijo lesa sandalovine. Je skoraj prozorne ali oranžno rjave barve in ima bogat, lesen, sladek vonj.

Opozorila: Pred uporabo natančno preberite etiketo in upoštevajte navodila za uporabo! Samo za zunanjo uporabo, ni za uživanje. Na kožo ne nanašajte nerazredčenega. Lahko je dražeče za ludi z občutljivo kožo.

Proizvajalec: Biopark Cosmetics, ZIN d.o.o, Gabrje pri Ilovi Gori 15, 1290 Grosuplje

Poreklo: Indija

Pakiranje: 5ml

Zaenkrat še ni mnenj.

Be the first to review “Eterično olje Sandalovine – 5 ml”