Eterično olje Ciprese – 5 ml

8.90

Cipresa je zelo visoko in vitko drevo iz družine iglavcev, zraste do 30 m visoko. Prihaja iz vzhodnih dežel, zdaj pa jo zelo pogosto srečamo v Sredozemlju. Je zimzeleno drevo z drobnimi iglicami temno zelene barve. Njen les je zelo trpežen in že Feničani in Krečani so ga uporabljali za gradnjo hiš, Grki so iz njega rezljali kipe in Egipčani so ga uporabljali za sarkofage. Latinsko ime Sempervirens izhaja iz enake grške besede, ki pomeni večno življenje.

Eterično olje ciprese – sestavine: Cupressus Sempervirens

Olja, s katerimi ga lahko mešamo: bergamotka, muškatna kadulja, koromač, rožnata grenivka, brin, vse vrste sivke, limona, limeta, pomaranča, bor, rožmarin in mandarina.

Uporaba eteričnega olja ciprese: Pridobiva se s parno destilacijo iz iglic in vejic ciprese in je brezbarvno ali bledo rumene barve. Je zelo svežega vonja, zeliščnega in zimzelenega. Osvežuje prostore in dviga razpoloženje.

Opozorilo: Pred uporabo natančno preberite etiketo in upoštevajte navodila za uporabo! Samo za zunanjo uporabo, ni za uživanje. Na kožo ne nanašajte nerazredčenega. Ni toksično ali dražeče. Odsvetujemo uporabo v času nosečnosti.

Proizvajalec: Biopark Cosmetics, ZIN d.o.o, Gabrje pri Ilovi Gori 15, 1290 Grosuplje

Poreklo: Indija

Pakiranje: 5ml

Zaenkrat še ni mnenj.

Be the first to review “Eterično olje Ciprese – 5 ml”