Eterično olje Bosvelije -10 ml

8.90

Bosvelija je poznana tudi kot Frankincense ali Olibanum. Je skrivenčeno, a zelo trpežno drevo s številnimi ovalnimi listi in belimi ali bledo rožnatimi cvetovi. Zarežejo mu v lubje in iz nega priteče lepljiva, močno dišeča smola, ki se na zraku strdi in iz nje nato pridobijo olje. Izhaja iz države Oman na Srednjem Vzhodu, goji pa se tudi v Egiptu. Olje je zelo cenjeno v industriji parfumov in v aromaterapiji. Stari Egipčani so ga uporabljali za daritev bogovom ter tudi kot kadilo za bolnike, da bi iz njih pregnali zle duhove.

Eterično olje bosvelije – sestavine: Boswellia Frereana

Olja, s katerimi ga lahko mešamo: bazilika, bergamotka, kardamom, cedra, kamilica, cimet, muškatna kadulja, koriander, pelargonija, ingver.

Uporaba eteričnega olja Bosvelije: Pridobiva se s parno destilacijo smole bosvelije in je bledo rumene ali zelenkaste barve. Ima lesen, intenziven vonj, ki očara. Veliko se uporablja v aromaterapiji.

Opozorilo: Pred uporabo natančno preberite etiketo in upoštevajte navodila za uporabo! Samo za zunanjo uporabo, ni za uživanje. Na kožo ne nanašajte nerazredčenega. Ni toksično ali dražeče.

Proizvajalec: Biopark Cosmetics, ZIN d.o.o, Gabrje pri Ilovi Gori 15, 1290 Grosuplje

Poreklo: Egipt

Pakiranje: 10ml

Zaenkrat še ni mnenj.

Be the first to review “Eterično olje Bosvelije -10 ml”