Akcija!

Eterično olje Bergamotke – 10 ml

5.90 4.60

Drevo bergamotke je doma iz jugovzhodne Azije, dobro pa uspeva tudi v severnih deželah Afrike in Sredozemlju, še posebej priljubljena je v Italiji. Zraste lahko do 4 metre visoko, ima zvezdaste cvetove in gladke liste. Sadeži spominjajo na križanca med pomarančo in grenivko in so hruškaste oblike. Zrastejo zeleni in dozorijo v rumeno bravo. Ime je Bergamotka dobila po mestu Bergamo v Lombardiji, kjer se je njeno olje prvič pričelo prodajati. V proizvodnji zeleni ali črni čaj odišavijo z nekaj kapljicami bergamotke in tako dobimo znani čaj Earl Grey.

Eterično olje Bergamontke – sestavine: Citrus Bergamia

Olja, s katerimi ga lahko mešamo: črni poper, muškatna kadulja, cipresa, bosvelija (frankincense), pelargonija, jasmin, mandarina, muškatni orešček, pomaranča,rožmarin, sandalovina, vetiver in ylang ylang.

Uporaba eteričnega olja bergamontke: Pridobiva se iz lupine bergamotk in je rumeno-zelene barve. Ima svež vonj po citrusih, ki je sočen in nekoliko sladek.

Opozorilo: Pred uporabo natančno preberite etiketo in upoštevajte navodila za uporabo! Samo za zunanjo uporabo, ni za uživanje. Na kožo ne nanašajte nerazredčenega. Ni primerno za nanos na občutljivo kožo, opečeno od sonca, zaradi visoke vsebnosti bergaptena.

Proizvajalec: Biopark Cosmetics, ZIN d.o.o, Gabrje pri Ilovi Gori 15, 1290 Grosuplje

Poreklo: Italija

Pakiranje: 10ml

Zaenkrat še ni mnenj.

Be the first to review “Eterično olje Bergamotke – 10 ml”