BIO spirulina v prahu – Hanoju

Bio Spirulina v prahu vsebuje 100 % Spirulino Platensis, vrhunske kakovosti – iz kontrolirane ekološke pridelava. Ta oblika Spiruline je posebej primerna za ljubitelje Smoothiejev in tudi sicer za vse, ki Spirulino dodajajo k hrani.

31.41

Bio Spirulina v prahu vsebuje 100 % Spirulino Platensis, vrhunske kakovosti – iz kontrolirane ekološke pridelava. Ta oblika Spiruline je posebej primerna za ljubitelje Smoothiejev in tudi sicer za vse, ki Spirulino dodajajo k hrani. Brez dodanih umetnih arom, živalskih snovi, sladkorja, glutena, konzervansov in barvil.

Kaj je Spirulina?

Spirulina sodi med najpopularnejša prehranska dopolnila na svetu – uživa jo ogromno ljudi, primerna pa je tudi za hrano živali. Sicer je alga spirulina “cianobakterija”, ki jo največkrat gojijo iz vrst Arthrospira platensis in Arthrospira maxima. Na trgu jo najdemo v različnih oblikah, najpogosteje pa kot tablete ali Spirulino v prahu.

Zakaj je potrebno izbrati kakovostno Spirulino?

Priporočamo, da ste previdni, ko izbirate Spirulino, ki jo boste uživali. V poplavi ponudnikov je pomembno vedeti, da se izdelki po svoji kakovosti zelo razlikujejo in ko govorimo o Spirulini, je težava v tem, da v precej primerih govorimo tudi o zdravju potencialno nevarnih izdelkih.

Spirulina, oziroma cianobakterije, so sposobne tvoriti toksine in zelo pomembno je koliko truda in znanja je bilo vloženo v vzgajanje Spiruline. Da, Spirulina vsebuje zdravju izredno koristne snovi – a le, če je pripravljena, kot je treba.

Spirulina skozi zgodovino

Do 16. stoletja je Spirulina predstavljala vir hrane Aztekom in Mezoameričanom. Pridobivali so jo v jezeru Texcoco in bližnjih vodnih zajetjih in imenovali Techuitlatl. V šestdesetih letih prejšnjega stoletja so jo odkrili francoski raziskovalci. Ni pa bilo dokazov ali zapisov, da bi jo po 16. stoletju kot vsakodnevno hrano uporabljali Azteki, kar je verjetno posledica sušenja jezera.

Prvo proizvodnjo Spiriuline, podobno tej, kot jo poznamo danes, je začelo podjetje Sosa Texcoco v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja, odtlej pa spirulino (največkrat v umetnem okolju) gojijo po vsem svetu.

Sestavine:

100% Spirulina plantensis*
*iz kontrolirane ekološke pridelave

Uporaba: Kot prehransko dopolnilo lahko dnevno zaužijemo do 4 g Spiruline v prahu, pri čemer pazimo, da poleg zaužijemo tudi zadostno količino vode. Spirulino v prahu lahko dodate k Smoothiejem ali drugače vmešate v hrano.

Hranilna vrednost za 4 g

Energijska vrednost: 13,6 kcal/ 56,92 kJ
Beljakovine:                                 2,52 g
Ogljikovi hidrati:                       0,68 g
Maščobe:                                0,076 g
4 g odgovarja:                         1PDK*
*=priporočena dnevna količina

Shranjevanje: Spirulino v prahu shranjujemo v suhem in temnem prostoru, izven dosega otrok.

Distributer za Slovenijo: BTI KI TRENING, RAZVOJ POTENCIALOV, D.O.O. Novi Svet 6, 4220 Skofja Loka

Poreklo: Nizozemska

Pakiranje: 350 g

Zadošča za: 87-175 dni

Opozorilo: Ne prekoračite priporočene dnevne količine. Prehransko dopolnilo v nobenem smislu ne more nadomestiti uravnotežene in raznolike prehrane. Hranite izven dosega otrok. Rok uporabe in številka serije sta odtisnjena na embalaži.

Zaenkrat še ni mnenj.

Be the first to review “BIO spirulina v prahu – Hanoju”