Akcija!

Bio konopljino olje, 500 ml

Bio Konopljino olje se pridobiva s stiskanjem semen jedilne konoplje. Je temno zelene barve in prijetnega okusa po oreščkih, zato ga boste brez težav uživali surovega ali ga uporabili za popestritev okusa jedi. Konopljino olje zelo hitro pridobiva na priljubljenosti, saj je vir esencialnih maščobnih kislin, predvsem Omega 3, Omega 6 in GLA.

21.70 15.56

NE SPREGLEJTE – KUPITE V PAKETU IN PRIHRANITE!

Kupite vrhunsko konopljino olje v paketu 6 steklenic. Plačate 5, eno steklenico vam podarimo. Brezplačna poštnina.

Cena paketa v tem primeru znaša zgolj 77,80 € (preračunano 12,96 € / steklenico).

ZA NAROČILO KLIKNITE TUKAJ ali pokličite 030 600 303.


Bio Konopljino olje – 500 ml

Bio Konopljino olje se pridobiva s stiskanjem semen jedilne konoplje. Je temno zelene barve in prijetnega okusa po oreščkih, zato ga boste brez težav uživali surovega ali ga uporabili za popestritev okusa jedi. Konopljino olje zelo hitro pridobiva na priljubljenosti.

Omega 3, Omega 6 in GLA so v biokemičnem optimalnem razmerju 3:1.. Konopljino olje je jedilno olje, ki vsebuje neposredna metabolita Linolne kisline in alfaLinolenske kisline, to je gamaLinolenska kislina (GLA) in stearidonska kislina (SDA).

Kaj je konopljino olje?

Konopljino olje se pridobiva s stiskanjem semen industrijske konoplje in se uporablja v prehrani. Kar 44 % teže konopljinega semena namreč predstavljajo zdrava jedilna olja, ki vsebujejo 80 % esencialnih maščobnih kislin, ki so za človeški organizem pomembne!

Kanadsko konopljino olje proizvajalca Hemp Oil Canada je temno zelene barve in zelo prijetnega okusa. Pri proizvodnji olja so uporabljene izključno semena izbranih vrst konoplje (Finola, Crag, Cfx), ki dosegajo najvišje vsebnosti esencialnih maščobnih kislin – zato te vrste imenujemo tudi »jedilna konoplja«.

Poreklo semen: Ker je konopljino seme edina surovina, ki se uporabi pri proizvodnji olja, je seveda zelo pomembno, da se uporabi seme preverjene kakovosti in tudi znanega geografskega porekla. Konopljino olje, ki ga prodajamo, je pridelano iz semen iz Kanade – iz 100 % ekološke pridelave!

Esencialne maščobne kisline: pomembnejše od večine vitaminov

Esencialne maščobne kisline so izredno pomembne za pravilno delovanje človeškega telesa, saj imajo nekatere izredno pomembne naloge:

Ker lahko esencialne maščobne kisline v telo vnesemo izključno s pravilno prehrano (telo jih ne more proizvesti samo), je uživanje hrane, ki jih vsebuje v pravem razmerju, pomembno za naše zdravje.

V grobem lahko esencialne maščobne kisline delimo na omega-3 in omega-6, pri čemer velja linolenska kislina za najpomembnejšo omego-3, linolna kislina pa za najpomembnejšo omego-6.

Prevladujoča maščobna kislina v konopljinem olju je nenasičena linolenska kislina. Koristen učinek dosežemo z dnevnim vnosom 10 g linolenske kisline (2 jedilni žlici BIO Konopljinega olja dnevno). BIO Konopljino olje vsebuje tudi nenasičeno alfa-linolensko kislino. Alfa-linolenska kislina prispeva k vzdrževanju normalnega novoja holesterola v krvi. Koristen učinek dosežemo z dnevnim vnosom 2 g alfa-linolenske kisline.

Sestava Konopljinega semena:

Konopljino seme je edina “sestavina”, ki se uporablja za izdelavo konopljinega olja in zelo pomembno je kakšne kvalitete so semena, ki se pri pridelavi uporabijo, pomembno pa je tudi samo poreklo semen. Sicer v povprečju kar 44 % teže konopljinega semena predstavljajo zdrava olja, ki so bogata s koristnimi Omega maščobnimi kislinami – le-teh vsebujejo kar 80 %.

Zanimivo: ko iz semen iztisnejo olje se preostanek zmelje in tako dobimo konopljin protein.

Preostanek teže konopljinega semena predstavljajo pepeli in vlaga.

Povprečna prehrambena vrednost kakovostnega konopljinega olja (100 g):

Energijska vrednost : 830 Kcal / 3470 KJ
Maščobe : 90,4 g
od tega nasičene : 8 g
od tega mononenasičene : 10 g
od tega polinenasičene (Omega 3 in Omega 6) : 72,4 g
linolna kislina: 50,91 g
Alfalinolenska kislina: 16,73 g
gamalinolenska kislina (GLA) : 3,63 g

Vitamin E: 66 mg (550% PDV*)

*PDV – priporočen dnevni vnos

Priporočamo, da pri nakupu konopljinega olja preverite kakšno sestavo ima, saj se na policah trgovin znajdejo izdelki zelo sumljive kakovosti. Celo taki, ki sestave sploh ne razkrivajo.

UPORABA KONOPLJINEGA OLJA:

Konopljino olje se uživa hladno, saj visoke temperature škodujejo esencialnim maščobnim kislinam. Največ rednih uporabnikov ga uživa surovega – z žlico, saj je prijetnega okusa. Lahko ga seveda dodate v omake, namaze, solatne prelive, sadne napitke,… Nekaj zanimivih idej za uporabo najdete tudi na naših straneh kjer predstavljamo zdrave recepte. Priporoča se uporaba 2 jedilnih žlic olja dnevno.

Konopljino olje – uporaba in doziranje

Ker je konopljino olje prijetnega okusa (po mnenju mnogih uporabnikov po okusu prekaša vsa ostala jedilna olja) ga številni uporabniki brez težav uživajo surovega – na žlico. Tisti, ki jim okus olja ne ustreza ali si težko predstavljajo zaužiti surovo olje, ga največkrat vmešajo v hrano oziroma razne napitke. Konopljino olje lahko dodamo v sadne napitke, sokove, smoothie-je ali vmešamo v razne namaze (namazi s skuto, ribji namazi,…) oziroma pripravimo za pripravo okusnega pesta ali solatnih prelivov.

Konopljino olje lahko torej uživate na različne načine, pri čemer je potrebno poudariti, da je olje potrebno uživati hladno – s segrevanjem na visoke temperature uničimo vse, kar je v olju koristnega. Konopljino olje torej ni primerno za peko ali cvrtje.

Koliko konopljinega olja zaužiti dnevno?

Priporočena dnevna količina konopljinega olja je 2 jedilni žlici za odraslo osebo. V kolikor konopljino olje dodajamo v hrano otrokom, je potrebno pri doziranju upoštevati njihovo telesno težo.

Mnogi zadovoljni uporabniki konopljino olje dodajajo tudi v hrano hišnih ljubljenčkov (psi in mačke), kar je seveda dobro, saj vsi sesalci potrebujemo esencialne maščobne kisline za pravilno delovanje telesa. A tudi v tem primeru količino prilagodimo telesni teži.

Zakaj kanadsko konopljino olje?

Kanadsko konopljino olje sodi med najbolj kakovostna konopljina olja zato, ker se za proizvodnjo uporabljajo izključno vrste konoplje, ki dosegajo visoke vrednosti esencialnih maščobnih kislin in samo kanadski proizvajalci olja imajo v svoji okolici dovolj surovin, da jim semen ni potrebno kupovati na borzah semen / v tem primeru semena največkrat prihajajo iz Kitajske ali Indije. Izjema so nekateri manjši proizvajalci v Evropi in v Sloveniji, ki olje pridelujejo iz lokalno vzgojene konoplje, medtem ko vsi večji proizvajalci posegajo po semenih iz vsega sveta.

Vsekakor priporočamo, da se pred nakupom olja dobro pozanimate o poreklu semen iz katerih so olje pridelali, saj velika večina prodajalcev to dejstvo skriva oziroma celo navaja zavajajoče podatke!

Posebnosti kanadskega konopljinega olja:

100 % kontrolirano poreklo semen – Kanada
Iz 100 % ekološke pridelave
Proizvedeno v Kanadi skladno z najstrožjimi standardi
Hladno stiskano in hladno filtrirano (največja dovoljena temperatura pri stiskanju je 40 stopinj C)
Pridelano iz izbranih vrst konoplje
Vedno sveže stisnjeno in pakirano
Edino olje na trgu, ki je filtrirano s sistemom MicronMesh (brez usedlin)
Edino olje, ki se ponaša s certifikatom FSSC:22000 (varnost živina)
Certificiran za Kosher in Halal

Proizvajalec Hemp Oil Canada naredi natančno analizo vsake pošiljke konopljinega olja ter meritev vsebnosti THC.

Zakaj je pomembno, da ima konopljino olje BIO certifikat?

Konoplja je rastlina, ki nase zelo hitro veže težke kovine in druge “strupe” iz zemlje. Konopljo ponekod uporabljajo tudi za “čiščenje zemlje”, mnogi strokovnjaki pa so prepričani, da 3 zaporedne setve konoplje iz zemlje odstranijo večino nevarnih snovi, ne glede na to koliko strupov je v zemlji.

POZOR: Večina konoplje, ki nima BIO certifikata je zato potencialno nevarna, posebej zato, ker ne vemo v kakšni zemlji je bila vzgojena in tudi zato, ker večina proizvajalcev izdelkov ne pošilja na analize sestave (test vsebnosti težkih kovin), saj je to povezano z dodatnimi stroški.

Z uživanjem takšne (brez BIO certifikata) hrane izkonoplje lahko svojemu zdravje naredite več škode kot koristi! Priporočamo izključno nakup olja z verodostojnimi certifikati in analizami!

Uporabno: Preberite zakaj je pomembno, da ima izdelek BIO certifikat – povezava

Proizvajalec: 810 d.o.o, Valvasorjeva 40, 2000 Maribor

Poreklo: Kanada

Neto količina: 500 ml

Zaenkrat še ni mnenj.

Be the first to review “Bio konopljino olje, 500 ml”