Bio aronija VIT sok – 750ml

V naravi raste aronija največkrat v vlažnih gozdovih in močvirjih. Plodovi aronije vsebujejo  vitamine C, E, B2, B6 in folno kislino. Zaradi visoke odpornosti na mraz, saj prenese zimsko temperaturo celo do -47°C, aronijo mnogi imenujejo tudi »Sibirska borovnica« in so jo zasadili v Rusiji, na Finskem in na Švedskem.

 

8.70

Črnoplodna aronija (Aronia melanocarpa) izvira iz vzhodnega dela Severne Amerike, pri čemer so rastlino najprej razširili v državah bivše Sovjetske zveze, nekje po letu 1950 pa se je rastlina z več različnimi variacijami razširila tako po Evropi, kot tudi po preostalem svetu. Njene zdravilne učinke še zlasti visok delež antioksidantov razkrivajo številne študije zaradi katerih je aronija opredeljena tudi, kot super živilo prihodnosti.

Poglavitna značilnost aronije je, da ima specifičen trpek okus, kar je posledica visoke vsebnosti tanina v njej( vsebuje ga okoli 0,35%). Aronija ima največjo antioksidativno kapaciteto (ORAC*), nekajkrat večjo od borovnic, brusnic in drugega jagodičevja ter preostalega sadja.

*ORAC – je metoda za merjenje antioksidativne kapacitete npr. v plodovih aronije, kot tudi preostalem sadju.

Sestavine:

100 % bio sok iz aronije, ki je polnjen v steklenico 750ml brez dodanega sladkorja in vode, s čimer se ohranja najvišja možna kakovost in edinstven okus.

Prehrambena vrednost:

  • energijska vrednost: 191 kJ/45 kcal
  • maščobe: 0,20 g
  • od tega nasičene maščobne kisline: 0,02 g
  • ogljikovi hidrati: 10,0 g
  • od tega sladkorji: 9,20 g
  • Vlaknine: 0,01 g
  • Beljakovine: 0,80 g
  • Sol: 0,0001 g

Uporaba:

Priporočen dnevni odmerek znaša 100ml bio soka iz aronije po obroku, kar lahko razdelimo tudi v dva dnevna odmerka po 50 ml po obroku. 100% bio sok iz aronije lahko konzumiramo,kot čisti odmerek, lahko pa ga tudi mešamo z vodo ali zeliščnim čajem.

Proizvajalec: RadlRocks, d.o.o., Št. Janž pri Radljah 121, 2360 Radlje ob Dravi

Poreklo: EU

Neto količina: 750ML

 

Zaenkrat še ni mnenj.

Be the first to review “Bio aronija VIT sok – 750ml”