Bio aronija VIT sirup – 750ml

V naravi raste aronija največkrat v vlažnih gozdovih in močvirjih. Plodovi aronije vsebujejo  vitamine C, E, B2, B6 in folno kislino. Zaradi visoke odpornosti na mraz, saj prenese zimsko temperaturo celo do -47°C, aronijo mnogi imenujejo tudi »Sibirska borovnica« in so jo zasadili v Rusiji, na Finskem in na Švedskem.

 

9.70

Črnoplodna aronija (Aronia melanocarpa) izvira iz vzhodnega dela Severne Amerike, pri čemer so rastlino najprej razširili v državah bivše Sovjetske zveze, nekje po letu 1950 pa se je rastlina z več različnimi variacijami razširila tako po Evropi, kot tudi po preostalem svetu. Njene zdravilne učinke še zlasti visok delež antioksidantov razkrivajo številne študije zaradi katerih je aronija opredeljena tudi, kot super živilo prihodnosti.

Poglavitna značilnost aronije je, da ima specifičen trpek okus, kar je posledica visoke vsebnosti tanina v njej( vsebuje ga okoli 0,35%). Aronija ima največjo antioksidativno kapaciteto (ORAC*), nekajkrat večjo od borovnic, brusnic in drugega jagodičevja ter preostalega sadja.

*ORAC – je metoda za merjenje antioksidativne kapacitete npr. v plodovih aronije, kot tudi preostalem sadju.

Bio sirup iz aronije je primeren za mešanje z vodo v razmerju 1:7 ali pa ga uporabite tako, da ga dodate k mešanim alkoholnim pijačam. Sirup lahko uporabite tudi kot edinstven dodatek v kulinariki.

Sestavine:

bio aronija (min.40%), bio sladkorni trs,citrnska kislina, pasteriziran.

Vse sestavine so biološke pridelave.

Sirup ne vsebuje konzervansov in umetnih barvil.

Prehrambena vrednost na 100ml:

  • energijska vrednost: 1190 kJ/280 kcal
  • maščobe: 0,20 g
  • od tega nasičene maščobne kisline: 0,1 g
  • ogljikovi hidrati: 70,0 g
  • od tega sladkorji: 48,4 g
  • Vlaknine: 0,2 g
  • Beljakovine: 0,6 g
  • Sol: 0,01 g

Proizvajalec: RadlRocks, d.o.o., Št. Janž pri Radljah 121, 2360 Radlje ob Dravi

Poreklo: EU

Neto količina: 750ML

 

Zaenkrat še ni mnenj.

Be the first to review “Bio aronija VIT sirup – 750ml”