Bio aronija VIT sadni namaz

V naravi raste aronija največkrat v vlažnih gozdovih in močvirjih. Plodovi aronije vsebujejo  vitamine C, E, B2, B6 in folno kislino. Zaradi visoke odpornosti na mraz, saj prenese zimsko temperaturo celo do -47°C, aronijo mnogi imenujejo tudi »Sibirska borovnica« in so jo zasadili v Rusiji, na Finskem in na Švedskem.

 

5.60

Črnoplodna aronija (Aronia melanocarpa) izvira iz vzhodnega dela Severne Amerike, pri čemer so rastlino najprej razširili v državah bivše Sovjetske zveze, nekje po letu 1950 pa se je rastlina z več različnimi variacijami razširila tako po Evropi, kot tudi po preostalem svetu. Njene zdravilne učinke še zlasti visok delež antioksidantov razkrivajo številne študije zaradi katerih je aronija opredeljena tudi, kot super živilo prihodnosti.

Poglavitna značilnost aronije je, da ima specifičen trpek okus, kar je posledica visoke vsebnosti tanina v njej( vsebuje ga okoli 0,35%). Aronija ima največjo antioksidativno kapaciteto (ORAC*), nekajkrat večjo od borovnic, brusnic in drugega jagodičevja ter preostalega sadja. Najpomembnejši sestavini aronije sta vitamin P ter antocianini, poleg tega v plodovih aronije najdemo še bogat vir vitaminov (vitamin A, E, K, provitamin A,  vitamini B kompleksa (vitamin B1, B2 (riboflavin), B3 (niacin), B5, B6, B7 in B9- folna kislina), vitamin C, vitamin P ( 20x močnejši antioksidant od vitamina C)), mineralov (železo, cink , jod, kalij, kalcij, magnezij), flavanoidov, elagične kisline in fenolov.

*ORAC – je metoda za merjenje antioksidativne kapacitete npr. v plodovih aronije, kot tudi preostalem sadju.

Bio aronija VIT sadni namaz je daleč od trpkega okusa. Je prava poslastica za vse okuse. Uporabite ga lahko kot namaz ali kot prilogo jedem, sploh mesu.

Sestavine:

62 % bio Aronije Melanocarpa, 37% bio koncentriranega jabolčnega soka ( z naravno vsebovanim sladkorjem ) 0,8% jabolčnega pektina- zgoščevalno sredstvo, 0,15 % vode, 0,05 % askorbinske kisline.

Hranilne vrednosti (100g bio sadnega namaza iz Aronije vsebuje):

Energijska vrednost: 703kJ/166kcal
Maščobe: 0,5g
Od tega nasičene maščobne kisline: 0,1g
Ogljikovi hidrati: 36,9g
Od tega sladkorji: 29,9g
Beljakovine: 0,9g
Sol 0,0g

Proizvajalec: RadlRocks, d.o.o., Št. Janž pri Radljah 121, 2360 Radlje ob Dravi

Poreklo: EU

Neto količina: 200g

 

Zaenkrat še ni mnenj.

Be the first to review “Bio aronija VIT sadni namaz”